Sunday, September 8, 2013

Fagaras, Varful Moldoveanu

Un traseu relativ accesibil spre Varful Moldoveanu (2544m) al muntilor Fagaras incepe din statiunea Sambata, putin mai la sud de comunele Sambata de Sus si Sambata de Jos, statiune cunoscuta pentru manastirea ctitorita in vremea lui Constantin Brancoveanu. La sfarsitul lui august si inceputul lui septembrie 2013 am parcurs acest traseu in 3 zile.

Ziua 1 - de la complexul Sambata pana la Cabana Valea Sambetei; traseu marcat cu triunghi rosu ce se parcurge in 2,5 ore. De le cabana se ajunge repede la chilia parintelui Arsenie Boca sapata in stanca, pe versantul estic de deasupra vaii.

Ziua 2 - de la Cabana Valea Sambetei la Refugiul Alpin Vistea, prin Fereastra Mare a Sambetei. Traseul pana in fereastra e marcat cu triunghi rosu. Pana aici se ajunge in 2,5 ore. Restul traseului de creasta se parcurge in aproximativ 3 ore si e marcat cu banda rosie. Apa se gaseste in Fereastra Mica a Sambetei, la 10 minute sud de noul refugiu din fereastra, si in valea de sub Moldoveanu, spre Taul Triungiular (Valea Rea).

Ziua 3 - tura fara rucsac pana pe Vistea si Moldoveanu si coborare spre orasul Victoria prin Valea Vistea. Pe Moldoveanu se ajunge in mai putin de o ora. Coborarea prin vale urmeaza traseul marcat cu triunghi rosu si dureaza aproximativ 3-4 ore pana la drumul forestier ce duce spre Victoria. E indicat ca aici sa va astepte o masina.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.